הידעתם שאתם משלמים עמלת רכישה בחו"ל באמצעות חברות האשראי?
מאת: שלומי ויזל
חברות כרטיסי האשראי הפכו להיות סחורה מבוקשת בשוק ההון, חברות הביטוח מתחרות ביניהן מי תרכוש את מי מהחברות שעדיין לא נרכשה. את חברת מקס, רכשה חברת הביטוח כלל, את ישראכרט רכשה חברת הביטוח הראל, נותרה חברת כרטיסי האשראי כאל מקבוצת בנק דיסקונט שכנראה גם היא תירכש בהמשך ובמחיר גבוה מאוד.
למה חברות האשראי הפכו לסחורה כל כך מבוקשת? מכמה סיבות, ראשית הן ספקיות אשראי לכל דבר, הן מלוות ללקוחות שלהן בריביות דו ספרתיות, הן מפתות את הלקוחות לפרוס תשלומים, או לדחות תשלומים או יותר מכך, להקציב מסגרת חודשית, וכל מה שמעבר לתקציב החודשי ידחה לחודשים הבאים. כמובן שלכלל השירותים הללו תאלצו לשלם ריבית דו ספרתית, כלומר אשראי יקר מאוד.
אם אתם יוצאים לחוץ לארץ להירגע ולנפוש מהלחצים הקיימים במדינה, גם במקרה זה חברות האשראי מרוויחות והרבה מאוד. על כל רכישה שתבצעו בחו"ל תיאלצו להיפרד מסך של כ3% עמלה מסך היקף הרכישה, בנוסף לעמלת ההמרה של מטבע זר. זהו שיעור גבוה מאוד.
אני מציע לכל מי שמתכוון לצאת לחופשה אל מחוץ למדינה, לרכוש מטבע זר בחשבון הבנק האישי שלו ולחייב באמצעות כרטיס האשראי את חשבון המטבע בבנק המקומי, כך לפחות תחסכו את העמלה המיותרת והיקרה.
כמובן שפעולה זו אפשרית רק למי שיש בידו כרטיס אשראי בנקאי, לא של חברות אשראי שנמכרו והופרדו מהבנקים. אחרי שבוחנים את העמלות הרבות והיקרות להחריד שגובות חברות האשראי, ניתן להבין את מודל הרווחיות הרבה שלהן שהולכת וגוברת לאורך השנים.
מבחינת חברות הביטוח שרוכשות את חברות האשראי, זהו פיזור סיכון מושכל. הן רוכשות פרות מזומנים, שלרשותן בסיס גדול מאוד של לקוחות שניתן באמצעותו ליצור ערך מוסף גבוה מאוד לחברות הביטוח. ענף הרכב בעייתי, שוק ההון תנודתי לעיתים, לכן חברות הביטוח מחפשות אפיק נוסף בטוח ורווחי שיאזן את שאר האפיקים.
המחירים בהן נרכשות חברות האשראי נותן להבין כי אנו כצרכנים נמשיך לשלם עמלות וריביות גבוהות מאוד אם לא נתנהל בצורה מושכלת.
פוסטים קשורים
הצג הכולמאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...