חילופי שרים במשרד התקשורת במעמד השר ד״ר יועז הנדל והשר הנכנס ד"ר שלמה קרעי
טקס חילופי שרים במשרד התקשורת. הטקס התקיים במעמד השר היוצא והשר הנכנס. בטקס נכחו מנכ״לית משרד התקשורת, לירן אבישר בן-חורין והנהלת המשרד
שר התקשורת היוצא ד"ר יועז הנדל: אני מתרגש מסיבים אופטיים, רק כי זה באמצע חולות חלוצה או בבקעה, מאנטנות שעשויות ברזל בבני נצרים או בציפורי
שר התקשורת היוצא ד"ר יועז הנדל: "הגעתי למשרד חבוט וחבול אחרי שקודמיי התבלבלו ושמו את התפל כעיקר ועסקו בכתבות ולא בתשתיות. במקום רפורמות יעילות היו צריכים להתעסק עם חדרי חקירות. מעבר לחוסר ההבנה של מה המשרד הזה עושה, הם בזבזו את הזמן.
שנים ארוכות בהן אזרחי ישראל פיגרו אחר מדינות בעולם. באפריקה היו סיבים. ברמאללה היו סיבים ופה עדיין חשבו שמשרד התקשורת מתעסק בכתבות בעיתון.
אני לא קוסם, בסך הכל ישבתי ולמדתי מה צריך לעשות. התפקיד של משרד התקשורת הוא לחבר. עשינו פה מהפכה בחיבור המדינה מקצה הארץ ועד קצהָ לסיבים אופטיים. הורדת מחירים דרמטית באינטרנט הביתי, תחרות בפריפריה, הפרטת הדואר, כניסה לדור 5.
אני נותן לתוצאות לדבר בעד עצמן. מעל 70% מבתי ישראל מונגשים לסיבים אופטיים. מרמת הגולן ועד אילת. הקצב הכי גבוה בעולם של פריסה, המחירים הטובים בעולם, תחרות בישובים מרוחקים שכמוה אין בשום מקום אחר בעולם.
אני מתרגש מסיבים אופטיים, רק כי זה באמצע חולות חלוצה או בבקעה, מאנטנות שעשויות ברזל בבני נצרים או בציפורי. ממכרזים ממוחשבים של דור 5, מחלוקת תדרים והמצאות במרכזי פיתוח בנגב ובגליל.
זהו משרד כלכלי מהחשובים למדינת ישראל. כל צעד שמתרחש פה משפיע על הכלכלה הישראלית. תשתיות תקשורת מתקדמות משפיעות על ההתיישבות בגבולות, על חקלאות, קשרי חוץ על החיבור בין בני אדם.
המפתח לכל הצלחה זו בנייה ולא הריסה. לפתוח, לייצר תחרות, להרחיב, לפרוס, להקים. התאגיד אגב איננו תחת משרד התקשורת, התקציב מאגף תקציבים. החקיקה של ממשלת נתניהו אחרת, הוציאה מידי שר התקשורת את האפשרות להשפיע עליו.
אני מניח שתגלה שמאחורי המילה הזאת תאגיד ישנם אלפים רבים של עובדים, בימאים, תסריטאים, עובדי במה ושחקנים שעסוקים בלספר את הסיפור הישראלי מכל הזוויות. שמרוממים את שמה של ישראל והופכים אותה למוקד תרבותי שוקק. - היצירה הישראלית היא גם התעשייה הישראלית. שמניעה, בין היתר את גלגלי הכלכלה. מאחורי גופי התקשורת עומדים ישראלים טובים רבים - חילוניים, דתיים, חרדים, שמאל וימין. הם לא אויב וכדאי שישמעו כמה שיותר קולות וגוונים."
מדברי שר התקשורת הנכנס, ד"ר שלמה קרעי: "לא מעט כותרות מאיימות נכתבו מאז שקיבלתי את המינוי, אך כותרות לא ירתיעו אותי. אני עומד מאחורי דבריי ומתכוון להוביל את שוק התקשורת לכיוון של שוק חופשי ותחרותי.
בכל הנוגע למדיניות המשרד, אני מתכוון להתמקצע וללמוד את הדברים לעומק ורק לאחר מכן לפעול, וזאת על מנת ליישם באחריות את המדיניות שלשמה נבחרתי.
לפני ארבעים ואחת שנה, ערב ראש השנה, תשמ"ב, בעודי עובר בבטן אמי, טען ראש הממשלה מנחם בגין בראיון לטלוויזיה כי: "אלה העובדים בכלי התקשורת, הם הקבוצה שהיא למעשה מנהלת את עריכת החדשות וכדומה, הקבוצה הזאת מפרשת את המושג ממלכתיים כאנטי ממשלתיים. לא היה כדבר הזה בעבר." לדאבוני, ארבעים ואחת שנה ודבר לא השתנה.
"אני טוען לממלכתיות", אמר בגין. "כלומר, צריך לתת בטלוויזיה וברדיו ביטוי לכל גוון ציבורי רציני."
כמו אז כן היום, עדיין ישנם קולות שאינם נשמעים מספיק בתקשורת הישראלית. על מנת שנצליח לייצר כאן חברת מופת, עלינו לתת ביטוי למגוון הקולות היוצרים יחד את מי שאנחנו. נפעל לפתיחת שוק התקשורת לתחרות אמתית, וכפועל יוצא מכך יתחזקו ההוגנות, השקיפות האיכות, ויבוא לידי ביטוי באופן מאוזן הפסיפס המרהיב של כלל הציבור הישראלי."