חציל קלוי חם ביוגורט טחינה ושקדים
עודכן: 15 ביולי 2022
באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון"
מצרכים:
חציל בינוני
יוגורט טבעי
טחינה גולמית
שום כתוש
מיץ לימון
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שבבי שקדים קלויים
עגבניה חצויה ל 2
רוטב פסטו
אופן הכנה
קולים את החציל על אש גלויה מכל הכיוונים עד לריכוך מלא
מקלפים משאירים את הגבעול ומניחים במסננת
מכינים את הטחינה- מערבבים את הטחינה הגולמית עם יוגורט מיץ לימון מלח שום כתוש
מוזגים מהטחינה מצע למגש אפייה
חותכים את החציל לאורך לא עד הסוף ומניחים על הטחינה יוגורט מתבלים מעל בשמן זית מיץ לימון מלח גס ופלפל גרוס
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 10 דקות
מוציאים, סוחטים מעל החציל עגבנייה, מקשטים במעט פסטו ושקדים
ובנוגע לכלי? מחבת אלומיניום לבישול והגשה עם ידיות זהב
#חצילקלוי#באדיבותהבלוגהכליוהמתכון#מגבוניסיון#שףמלוןאירופה