לא מפסיקים להשקיע ענף הכדורסל בגליל התחתון עולה ליגה השבוע נחנך אולם הספורט החדש בקרית החינוך לביא
אולם הספורט החדש שבקרית החינוך לביא נחנך בשבוע שעבר באופן רשמי במעמדם של שר התרבות והספורט חילי טרופר, ראש המועצה ניצן פלג וסגנו אופיר שיק, ראש מועצת כפר תבור עודד הלפרין, ראשי ועדים מיישובי המועצה ונכבדים נוספים.
בתמונה מימין לשמאל: מפקח מינהל הספורט גאזי נוגידאת, אופיר שיק סגן ראש המועצה, שר התרבות והספורט חילי טרופר, ראש המועצה ניצן פלג, מנהלת המרכז הקהילתי רוני קוך, ראש מועצת כפר תבור עודד הלפרין ומנהלת מחלקת הספורט בגליל התחתון ארי מובסוביץ'. צילום: פז עפרוני
מתקן הספורט החדשני הוא אולם הדגל של מועדון הכדורסל הפועל גליל תבור ובמשחק החנוכה התקיים בין שתי קבוצות מליגת העל, הפועל גליל עליון עם המאמן ברק פלג בן קיבוץ לביא אל מול מועדון הכדורסל הפעול חיפה, למשחק הוזמנו תושבי הגליל התחתון וחברי מועדון הפועל גליל תבור, באירוע התקיימו תחרויות קליעה באווירה משפחתית חמה וכמובן ספורטיבית.
האולם הוקם בהשקעה של 12 מיליוני שקלים כאשר מתוכם הוציאה המועצה מכיסה 1 מל"ש ויתר הסכום אוגם על ידי הרשות מתקציבי ממשלה ובהם משרד התרבות והספורט שהוא המתקצב הגדול ביותר בסדר גודל של 6.5 מל"ש, מפעל הפיס תקצב סכום של 3.5 מל"ש, משרד הבינוי והשיכון וגם החטיבה להתיישבות שסייעה בתקצוב פיתוח התשתיות הסובבות את המתקן.
האולם כולל 500 מקומות ישיבה, פרקט חדשני, מיזוג אויר וחדרי ספח בעבור פעילויות ספורט נוספות. למעט מועדון הכדורסל הפועל גליל תבור ישרת האולם במהלך היום את תלמידי קריית החינוך למגוון פעילויות ספורט ושיעורי חינוך גופני ובחלקו השני של היום הוא יעמוד לרשותה של מחלקת הספורט במרכז הקהילתי של המועצה לטובת אימוני ומשחקי כדורסל בתחום הספורט ההישגי וגם ישמש לפעילויות ספורט נוספות מענפים שונים, דוגמת חוג ג'ודו אשר מתקיים באחד מאולמות הספח של המתקן החדש.
באולם קיימים מתחמי אימון נוספים אשר תותאם אליהם פעילות ספורטיבית בהמשך השנה על פי צרכי המערכת השונים. זה הוא אולם הספורט ה-3 באזור והוא מצטרף לאולמות בבתי הספר "יד ששון" הממוקם בתוך קיבוץ לביא ואולם הספורט של "עלי גבעה" הממוקם ביישוב גבעת אבני הסמוך.
הקמתו של האולם היא חלק מתכנית החומש לפיתוח תשתיות במועצה אשר הופקה עם כניסתה של ההנהלה הנוכחית וזאת לאחר בחינה ומיפוי מעמיקים של המועצה עם נציגי היישובים אודות צרכי התשתיות בתוך היישובים עצמם ובנוסף צרכי התשתיות של המבנים והמתקנים המשרתים גם את כלל ציבור התושבים ללא קשר ליישוב זה או אחר. במסגרת תכנית החומש עלו צרכים רבים בתחום מבני הציבור הן הקיימים אשר לחלקן נדרשת התייחסות משמעותית והן לאלו שטרם נבנו אך נדרשים לאור צרכי צמיחת הקהילה במרחב ובקשתם של נציגי התושבים למתקנים ברמה מקצועית וגבוהה יותר.