top of page
תמונת הסופר/תחדשות הצפון

מחקר חדש קובע: שוקולד זה בריא - משפר זיכרון, מפחית סיכון למחלות לב ותורם למוח!

נהוג לחשוב כי צריכת שוקולד עשויה ליצור נזקים בריאותיים, סכרת, השמנה ובעיות בשיניים אך מחקרים חדשים שנחשפו לאחרונה מצביעים על מגמה הפוכה - יתרונות רבים לצריכת שוקולד (מבוקרת). אם אתם בעניין - תגיעו בסוכות לנוף הגליל שם תוקם 'עיר השוקולד של ישראל'.

פסטיבל השוקולד של ישראל

במחקר חדש של אוניברסיטת קולומביה שפורסם השבוע בכתב העת הנחשבNutrition and Metabolic' נמצא כי חומרים נוגדי חמצון בשוקולד מריר הצליחו לשפר את זיכרונם של אנשים בגילאים מתקדמים שזיכרונם כבר הידרדר. מחקר זה ממשיך ומאשרר מחקרי עבר שהראו כי שוקולד מאריך חיים, מסייע במחלות עורקים ואיך לא - משפר את מצב הרוח.

תוצאות המחקר הראו כי אנשים ששתו תערובת קקאו שמכילה רמות גבוהות של פלאבנולים (flavanols) - תרכובות אורגניות נוגדות חמצון - שיפרו את הזיכרון בשלושת חודשי הניסוי ב-25 אחוזים, לעומת אנשים ששתו תרכובות שאינן עשירות בפלאבנולים. הזיכרון של אנשים ששתו את התרכובת העשירה בנוגדי החמצון תפקד כמו זיכרון של אנשים שצעירים מהם בשניים עד שלושה עשורים.

100% שוקולד- הבית של עמי ותמי

חמישה מחקרים נוספים שבוצעו במכללת אוקספורד דיווחו על השפעה מיטיבה שיש לצריכת כמות גדולה של שוקולד על שכיחות מופחתת למחלות לב וכלי דם. לפיהם, צריכת רמות גבוהות של שוקולד מביאה להפחתת הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם בשיעור של 37%, והפחתה של 29% בסיכון ללקות בשבץ מוחי.

החוקרים ציינו כי יש להתייחס לממצאים בזהירות, במיוחד משום שהשוקולד המסחרי הנמכר כיום עשיר בקלוריות, כ-500 קלוריות לכל 100 גרם, וכי אכילת כמויות גדולות של שוקולד מביאה לעלייה במשקל ועמה הגברת הסיכון לסוכרת ומחלות לב. עוד עולה כי אכילת שוקולד משפיעה באופן חיובי על בריאות האדם, בזכות נוגדי חמצון ונוגדי דלקת המצויים בשוקולד.

כך, מפחית השוקולד את לחץ הדם ומשפר את הרגישות להורמון האינסולין - ובכך מפחית את הסיכון לסוכרת.

מחקר נוסף שבוצע באוניברסיטת קולומביה, מצביע על קשר לקוגניציה טובה יותר. על-פיו, צריכה תכופה של שוקולד מביאה לקשר מובהק עם ביצועים טובים יותר בציון המורכב הגלובלי, זיכרון וארגון חזותי - מרחבי, זיכרון עבודה, סריקה ומעקב, נימוק מופשט ובחינת המצב המיני - נפשי.

השוקולד מכיל כמות נכבדה של פנולים ופלבנואידים, תרכובות טבעיות ופעילות שנמצאות בצמחים, ופועלות למניעת מחלות. חומרים אלה פועלים כנוגדי - חמצון, כלומר: הם נלחמים ברדיקלים החופשיים שתוקפים את תאי הגוף ואחראים, ככל הנראה, להזדקנות וכן למחלות לב ולסרטן.


לנוף הגליל הגיעו 3 היצרניות הגדולות בעולם של השוקולד בישראל - שטראוס, כרמית ואפיפית. אז לא לשכוח סוכות בפסטיבל השוקולד בנוף הגליל (נצרת עלית) והכל ללא תשלום"!

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page