מניפת חזה אווז על מצע טנזיה
באדיבות הבלוג "הכלי והמתכון"
מתכון ל 4 מנות
מצרכים לטנזיה:
3 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לרצועות
100 גרם שזיפים יבשים
100 גרם משמשים יבש
100 גרם חמוציות מיובשות
50 גרם קשיו קלוי
1 כף שומשום קלוי
1 כוס יין אדום
מעט מים
3 כפות סילאן
2 מקלות קינמון
מלח
פלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
שוטפים את הפירות היבשים ומשרים 10 דקות במים חמים ומסננים
מחממים סיר מוסיפים שמן זית ואת הבצל ומטגנים עד השחמה
מוסיפים את היין ונותנים לו להצטמצם מעט
מוסיפים את הפירות היבשים מים וסילאן, מבשלים על אש נמוכה כ 45 דקות מוסיפים את הקשיו שומשום, מתבלים ומבשלים 10 דקות נוספות.
אופן הכנת חזה האווז:
מחממים תנור ל 200 מעלות
חורצים פסים בצד השומני של החזה אווז בצורת שתי וערב ומתבלים במלח ופלפל גרוס
במחבת עם ידית מתכת וללא שמן צורבים את חזה האווז
מתחילים בצד השומני כ- 3 דקות והופכים לצד השני לעוד 2 דקות, לאחר מכן מכניסים את האווז לתנור להמשך בישול של 10 דקות.
בצלחת מניחים מעט מהטנזיה, פורסים את חזה האווז באלכסון ומניחים מעל
מומלץ להכין את חזה האווז במחבת עם ידית מתכת שאפשר להכניס גם לתנור
את מחבת האלומיניום עם טפלון וידית מתכת, שניתן להכניס לתנור תוכלו לרכוש במגבוני סיוון ולהגשה - צלחת דופן ישרה לבנה בהחלט תעשה את העבודה
#הכליוהמתכון#מניפתחזהאווזעלמצעטנזיה#מחבתעםידיתמתכת#צלחתדופןישרהלבנה