כרובית שלמה צלויה עם טחינה וצ'ימיצו'ורי
עודכן: 7 ביולי 2021
באדיבות הבלוג הכלי והמתכון
לכרובית:
1 ראש כרובית שלם עם התפרחת
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לצ'ימיצ'ורי:
פטרוזיליה קצוצה
פלפל אדום קצוץ
בצל סגול קצוץ
שום כתוש
שמן זית
חומץ
מלח
פלפל שחור
סוכר
לטחינה:
טחינה גולמית
מים קרים
מיץ לימון
מלח ופלפל
אופן הכנה:
שוטפים היטב את הכרובית ומשרים 10 דקות במים עם מלח.
שוטפים היטב ומסננים מהמים.
מרתיחים בסיר עם מים 10 דקות והופכים לעוד 5 דקות.
מניחים בתבנית אפייה ומורחים שמן זית מלח ופלפל גרוס וצולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ 10-15 דקות עד השחמה קלה של הכרובית, מניחים על צלחת הגשה ומפזרים מעל את הטחינה והצ'ימיצ'ורי.
את הנייר הזה תוכלו למצוא גם כן במגבוני סיוון – כלים וציוד למטבח המקצועי ובקשר לכלי המומלץ להגשה? נסו צלחת מודולו נטור שחורה המתאימה מאוד למנה עיקרית
#מתכון#כרוביתצלויהעםטחינה#מגבוניסיוון#הכליוהמתכון#צלחתמודולונטורשחורה