top of page
תמונת הסופר/תאבי לוי, שף מלון אירופה

מתכון לכתף טלה עם טנזיה וקרם ארטישוק ירושלמי

מנה חגיגית ומשגעת להגשה, במיוחד לערב ראש השנה, כזאת שרק מלהסתכל עליה בתמונה, בלוטות החך נכנסות לעבודה. כל הפרטים על אופן ההכנה מטה. אנו והשף היקר אבי לוי מאחלים לכם שנה נפלאה, מלאה בחוויות טובות כרימון ובריאות איתנה. מוזמנים גם לשלוח לנו תמונות של התוצאה הפרטית שלכם לפרסום במדיה הדיגיטלית שלנו באהבה.


אופן ההכנה של הכתף

מניחים כתף טלה בתבנית מכינים מרינדה של:

  • חרדל דיזון

  • יין לבן

  • דבש

  • שיני שום

  • רוזמרין

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס


  • יוצקים על הכתף מכסים ומשרים לילה במקרר

  • למחרת מכסים בנייר אפייה ורדיד אלומיניום וצולים בתנור למשך כשעתיים וחצי שלוש עד לריכוך מלא

אופן ההכנה - טנזיה

מטגנים בסיר עם מעט שמן זית רצועות דקות של בצל עד להשחמה

  • מוסיפים יין אדום ופירות יבשים (שזיפים צימוקים משמשים חמוציות)

  • מוסיפים מעט סילאן, מיץ תפוזים, מקלות קינמון וסוכר

  • מבשלים עד לריכוך הפירות וריכוז הנוזלים ומכבים את האש

אופן ההכנה - קרם ארטישוק ירושלמי

  • קולפים את הארטישוק ומבשלים במים עד לריכוך

  • מסננים ושומרים את הנוזל

  • טוחנים במעבד מזון עם מעט מהנוזל שמן זית ושמנת צמחית

  • מתבלים במלח פלפל לבן ומוסקט טחון

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page