top of page
תמונת הסופר/תשלומי ויזל

"רווח של למעלה מ-8% לשנה"

כמה פעמים ניסו מפרסמים לפתות אתכם להשקיע בהשקעה בטוחה כביכול המבטיחה תשואה נאה ביותר?! בשבוע שעבר ביקש את עצתי בן הדוד שלי לגבי הצעה מפתה שקיבל לגבי כסף פנוי שעמד לרשותו, הציעו לו לקבל בשנה מעל ל8% רווח ועוד בערבות מדינה, הייתכן?!

הפניתי אותו לקריאת כל ההצעה לרבות ההסתייגויות שבדרך כלל מופיעות במילים קטנות, כדי שיבין אם באמת זו הבטחה אטרקטיבית כפי שהשתמע מקריאת הכותרת.

בן הדוד שלי עם השכלה של עורך דין ולכן מהר מאוד קרא והבין כי הסיכוי לקבל תשואה כל כך גבוהה, תלויה בהרבה משתנים שייתכן וישפיעו לשלילה על הרווחים החזויים שיהיו אם בכלל. השאלה כמה מכם, מתפתים ומשקיעים רק על פי הכותרת שנועדה למשוך את תשומת הלב שלכם, ומשקיעים ללא בחינה מעמיקה.

בעולם ההשקעות ככל שמחפשים ומבקשים תשואה או רווח גבוהים יותר על השקעת הכסף, נדרש סיכון גבוה בהתאם. לכן ככול שהרווח יהיה גבוה יותר, הסיכון יהיה גם כן גבוה, בדרך יכולים להתרחש לא מעט דברים שישפיעו לשלילה על תחזית הרווח ולעיתים הפוך מכך, תרחישים אשר ישפיעו לחיוב על ההשקעה והרווח בסופו של דבר.

השאלה שכל אחד צריך לשאול את עצמו, איזה סוג משקיע הוא, אוהב סיכון או שונא סיכון, וכמובן מהו טווח ההשקעה שעומד לרשות המשקיע.

זה מביא אותי לידיעה שהתפרסמה אתמול רשמית, בדבר הודעה על סגירת קרן שנועדה למתן הלוואות צרכניות והינה בבעלות חברת ביטוח מובילה.

קרן זו הבטיחה רווח שנתי צמוד דולר של בין 6% עד 8% בשנה, כמובן כפוף להסתייגויות, וכפוף לכך שלקוח שיבקש למשוך את הכסף, יאלץ לחכות פרק זמן של שלושה חודשים לפני קבלת הכסף. יש לציין כי עד להתייקרות החדה בריביות בעולם, הקרן הניבה תשואות נאות.

הקרן התמקדה בתחום האשראי הצרכני בארצות הברית, ולמעשה תיווכה בין כספי המשקיעים לבין לווים מהתחום הצרכני, סוג אשראי זה מכונה בשם P2P.

הריבית שהובטחה גם אם בסיכון מסוים הייתה אטרקטיבית כל עוד הריבית ששררה בשווקים הייתה נמוכה או קרובה לאפס. הקשיים בקרן החלו השנה, הריבית שעלתה השנה בצורה חדה ויוצאת דופן, העניקה פיצוי נאה וחסר סיכון ללקוחות עם כסף פנוי שסגרו כסף בפיקדונות בנקאיים. מזכיר כי הריבית כיום באמריקה הינה 5.5%, זאת לעומת ריבית קרובה לאפס לפני כשנה. לכן מה שקרה הוא, שמצד אחד פתאום נוצרו למשקיעים אלטרנטיבות טובות יותר וחסרות סיכון מהקרן, ומנגד, האשראי שהתייקר, העלה את הסיכון והחשש שלווים שלקחו הלוואה מהקרן, לא יוכלו להחזיר את הכסף בעת מועד הפירעון של ההלוואה.

לכן החלו בקשות גבוהות למשיכת כספים מהקרן, ומנגד לא בוצעו כמעט הפקדות חדשות, דבר זה אילץ את מנהלי הקרן לעצור את הפדיונות, כלומר משקיעים לא יכלו לקבל את כספם.

אני מביא את הנתונים הללו לידיעתכם, כדי שכל משקיע שעומד לרשותו סכום כסף, ישקול היטב היכן הוא בוחר להשקיע, וכמובן לכמה זמן הכסף פנוי להשקעה. הדבר נכון גם לשוק ההון, וגם לשוק הדירות.

ככל שטווח ההשקעה קצר יותר, לא לקחת סיכון כלל. דבר נוסף ולא פחות חשוב, מהו האופי שלכם כמשקיעים, שונאי סיכון, כלומר לא מוכנים להפסיד כלל, או אוהבי סיכון, מוכנים לספוג הפסד בתקופות מסוימות, על מנת להרוויח הרבה בהמשך הדרך.

והכי חשוב לקרוא תמיד את ההסתייגויות והאותיות הקטנות בכל פרסום. שבת שלום לכולם.

שלומי ויזל, מנהל השקעות וסוכן פנסיוני אימייל VIZEL58@ZAHAV.NET.IL אתר https://vizel-invest.co.il/


פוסטים קשורים

הצג הכול

רק בגלל הרוח

מאת: מאיר אוחנה מלחמת "חרבות ברזל" שעדיין נושאת את השם הזה, עוטפת את האומה הישראלית באין ספור היבטים. מהנרצחים במעשי הטבח והזוועה מאותה...

אולי יעניין אתכם...

מה מעניין אתכם לקרוא? 

בחרו קטגוריה

בחרו תגית

bottom of page